Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Carnaval Venetië vanuit je eigen appartement

Stadswoningen bij Belvilla

Eindhoven, 6 December 2011

Van zaterdag 11 tot dinsdag 21 februari 2012 is het weer carnaval in werelderfgoedstad Venetië. Dit jaar is zelfs het voorgaande weekend van 4 en 5 februari eraan vastgeplakt. In heel de stad vinden gemaskerde bals plaats, maar ook gewoon op straat kun je de meest prachtige verschijningen bewonderen tijdens optochten en straatoptredens. Het Venetiaanse carnaval is wat meer theatraal dan de Zuid-Nederlandse versie en duurt bovendien veel langer. Dat geeft je extra kansen om het ‘Carnevale di Venezia’ van zeer dichtbij meemaken, bijvoorbeeld vanuit je ‘eigen’ stadsappartement van Belvilla.

Historisch evenement

De geschiedenis van dit jaarlijkse evenement vol traditie gaat vele eeuwen terug, vermoedelijk tot 1286. De prachtige maskers en gewaden gaven mensen de kans om zich anders voor te doen dan in het normale leven. Tegenwoordig komen honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld naar Venetië om deze bijzondere dagen mee te maken.

Leven als een Venetiaan

Wil je een stad van binnenuit leren kennen? Zorg dan dat je verblijft in een 'eigen' stadsappartement. Vakantiewoningenspecialist Belvilla biedt in 36 Europese steden een ruim aanbod van sfeervolle stadsappartementen, waaronder circa dertig accommodaties in Venetië. Als tijdelijke inwoner van een stad proef je veel meer van het lokale leven. Bovendien beschik je over relatief veel ruimte, een eigen keuken en in sommige gevallen zelfs een stadstuin. Het appartement Madonna dell’Orto is geschikt voor vier personen en biedt een tuin, een unicum midden in deze stad! Dit stadsappartement bevindt zich in de relatief rustige, karakteristieke wijk Cannaregio.

In een 17e-eeuws gebouw, eveneens in de wijk Cannaregio, bevindt zich het stadsappartement Panorama di Venezia, dat niet voor niets deze naam draagt. Vanaf het kleine, maar fijne dakterras kijk je uit over de terracotta daken van de Dogenstad.

Carnaval dichterbij

Natuurlijk kun je bij Belvilla ook een vakantiewoning boeken in Zuid-Nederland om het carnaval daar mee te vieren van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 februari. Ook in het Overijsselse Oldenzaal vieren ze dit feest. Of dos je uit voor het carnavalsfeest in Binche, dat zelfs op de Werelderfgoedlijst staat.

Stadsappartementen van Belvilla: www.belvilla.be/stedentrips

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken