Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Belvilla test nieuw concept: vakantiehuis betalen per minuut

Eerste pilot waarbij gasten alleen betalen voor daadwerkelijk gebruik faciliteiten

Eindhoven, 29 Maart 2017

Zwemmen, barbecueën, douchen en de wc doorspoelen; alles wordt bijgehouden middels de slimme verbruiksmeter. Ook het gebruik van de sauna en de ligbedden wordt geregistreerd door middel van een polsbandje met geïntegreerde sensor. Voor gasten met een smartwatch is het mogelijk om via een app het verbruik bij te houden. Daarnaast wordt er gewerkt met een bonusregeling. Bij 100 minuten verbruik krijgen gasten tien minuten cadeau. Ook 8 uur slapen wordt beloond, met 15 minuten verbruik cadeau, om voldoende nachtrust te stimuleren. Hoe minder men verbruikt, hoe goedkoper de vakantie is.

Trend in verschillende branches
De pilot komt voort uit de trend die zichtbaar is in de telecom- en verzekeringsbranche. Deze sectoren spelen in op de wens van klanten om niet te betalen wat zij niet verbruiken. Belvilla wil met deze pilot onderzoeken of een aangepast prijsbeleid ook gewaardeerd wordt in de toeristische sector.  ‘Kort samengevat geven wij onze gasten de mogelijkheid om zélf de prijs van hun vakantie te bepalen. We denken dat we hiermee inspelen op een algemene behoefte, om alleen te betalen voor wat gasten daadwerkelijk gebruiken. We zijn ontzettend benieuwd naar de feedback van onze gasten’, aldus Marketing Director Eylard Wurpel. Geselecteerde vakantiehuizen op website
De pilot start met 50 vakantiehuizen die duidelijk aangemerkt worden op de website. Deze vakantiehuizen, gelegen in Nederland, België en Frankrijk, worden momenteel op kosten van Belvilla voorzien van de benodigde sensoren. Per 1 mei kunnen gasten deze huizen boeken en wordt de keuze geboden om te betalen volgens de ‘traditionele’ wijze, of gebruik te maken van een huurprijs bestaande uit een vast en variabel deel.

Basishuurprijs aangevuld met een variabel deel
Het nieuwe prijsbeleid van Belvilla is ingestoken op 40% vaste kosten en 60% variabele kosten. Bij alle vakantiehuizen uit de pilot staat beschreven welke services behoren tot het variabele deel.

De verrekening van kosten geschiedt per keer of per minuut verbruik. Wanneer gasten de faciliteiten gemiddeld gebruiken, is de totaalprijs van een boeking gelijk aan de huidige huurprijs. Door de variabele prijsstelling, kunnen de kosten van een vakantiewoning ook lager uitvallen, bij minder verbruik.  

 

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken