Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Beleef de Palio van Siena nabij je vakantiewoning

Belvilla biedt vakantiewoningen aan nabij top evenementen

Eindhoven, 28 Maart 2011

Vakantiewoningenverhuurder Belvilla heeft veel vakantiewoningen in haar aanbod waarbij de gasten zelf kunnen kiezen op basis van de ligging, bijvoorbeeld in de bergen of aan zee, op basis van de grootte, van tweepersoons tot groepen. Via de geïntegreerde Google Maps zoekfunctie op de website www.belvilla.be is het makkelijk zoeken naar een vakantiewoning in een bepaald gebied waar zich bijvoorbeeld een groots evenement afspeelt. Een aangename manier om vanuit je vakantiewoning te genieten van talrijk vermaak.

Overal in Europa worden in de komende maanden grote evenementen georganiseerd die vakantiegangers boeien. Het zijn sportmanifestaties, muziekfestivals, gastronomische feesten en tal van andere kleurrijke en levendige gebeurtenissen die je beslist wil meemaken. Wie eender waar in Europa een evenement wil bijwonen, vindt in het aanbod van Belvilla beslist een vakantiewoning die als uitvalsbasis kan dienen om dat evenement optimaal te beleven. Hieronder een greep uit het aanbod.

Paardenrace van Siena

Toscane is sinds jaren een top reisbestemming, niet alleen omwille van het betoverende landschap en de onvoorstelbare cultuurschatten, maar ook om zijn eeuwenoude, traditionele evenementen en feesten. Zo wordt op 2 juli en 16 augustus de beroemde Palio van Siena georganiseerd. De Palio (vaandel) is een paardenrace die al sinds de dertiende eeuw in Siena plaatsvindt. Het is een wedstrijd tussen de 17 wijken binnen de stadsmuren. Ideaal is het dan als je kunt verblijven in het appartement Piccolomini (huiscode IT-53100-08) in het centrum van de stad.

Als je het liever wat rustiger logeert, biedt Belvilla in een straal van 50 km rond Siena nog een brede waaier vakantiewoningen van waar je snel en makkelijk de stad kunt bereiken en ook de andere hoogtepunten van Toscane en van de Chiantistreek kunt bezoeken.
Zo kun je kiezen voor de landelijke woning Olivo (huiscode IT-53041-09) bij Asciano waar wijn en olijfolie worden geproduceerd of bijvoorbeeld voor een appartement in de authentieke watermolen Il Molino (huiscode IT-53040-24).

De Ronde van Frankrijk

Jaarlijks reizen tienduizenden mensen naar Frankrijk om er de renners van de Tour aan het werk te zien. De Tour de France vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 24 juli en niets is leuker dan de ronderenners te zien die in de buurt van jouw vakantiewoning passeren. Of het nu in de Franse Alpen is, in Bretagne of Normandië, overal langs het parcours van de Ronde heeft Belvilla een woning in de aanbieding. Wil je bijvoorbeeld de klim van de Col du Galibier meemaken, die in 2011 twee keer wordt beklommen, dan kies je voor een vakantiepark of voor bijvoorbeeld de Chalet des Ancolies (huiscode FR-73260-07) bij les Avanchers-Valmorel. In het begin van de Ronde doorkruisen de renners het noordwesten van Frankrijk en bij de aankomstplaatsen op 7 juli bij Lisieux heeft Belvilla diverse vakantiewoningen, variërend van kastelen tot mooie vakwerkhuizen. Voor een volledig overzicht van de beschikbare woningen rondom de etappes, klik hier.

Almabtrieb

Een ander, niet te missen evenement in de Oostenrijkse bergen is de jaarlijkse Almabtrieb. Die vindt plaats in het Salzburgerland en in Tirol wanneer de zomer op zijn laatste beentjes loopt. Van midden tot eind september leiden de boeren hun koeien van uit de bergen (de Alm) naar het dal. Voor die gelegenheid worden de dieren feestelijk getooid en in de dorpen worden de Almabtriebfeesten georganiseerd waarbij gemusiceerd wordt en de gasten verwend met allerlei streekspecialiteiten. Belangrijk centrum van deze traditionele feestelijkheden is Zell am Ziller waar Belvilla in een straal van 50 km talrijke vakantiewoningen heeft gelegen, zoals  de oude boerderij Brizerhaus (huiscode AT-6283-17) en appartementen in een andere oude boerderij Kirschbaum bij Ehrwald (huiscode AT-6632-10).

Feesten in Friesland

Wie opteert voor een vakantie dichtbij huis kan naar onze Noorderburen reizen, meer bepaald naar Friesland waar de traditionele feesten hoog op de evenementenkalender staan. Eind juli tot 12 augustus worden daar de Skûtjes Silen georganiseerd, een zeilwedstrijd met oude vrachtbootjes. Je kunt trouwens zelf een boottocht maken op de Friese Skûtsjes. De Sneekweek is een ander groot evenement op de binnenwateren. Er wordt dan niet alleen gevaren maar ook gefeest en genoten van kermis, streekmarkten en gastronomie. Vanuit een vakantiewoning van Belvilla kun je van Friesland en van zijn grote evenementen maximaal genieten. Geheel in stijl verblijf je in Varend Vakantiehuis (huiscode NL-8626-22) bij Sneek of in de oude schoolmeesterswoning De Oosterhof bij Franeker (huiscode NL-8806-06).

Wijnfeesten

Reeds vanaf eind augustus worden zowat overal in Europa wijnfeesten georganiseerd. Kies een wijnstreek en zoek bij Belvilla naar een vakantiewoning in de buurt. Die vind je altijd probleemloos, bijvoorbeeld in de Elzas waar op 27 en 28 augustus de wijn rijkelijk zal vloeien en waar uitbundig zal worden gevierd. Op de website www.belvilla.be vind je verschillende Belvilla woningen in de buurt, zoals de woning l’Etable (huiscode FR-68340-02, hierboven) in Riquewhir.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken