+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Zuid Moravië

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Vakantiehuis Zuid Moravië

Ga voor een zalige, ontspannen vakantie in Zuid Moravië. In deze wijnstreek in Tsjechië is het lekker zonnig en dus heerlijk vertoeven! De hoofdstad van de regio is Brno. Deze indrukwekkende stad vol historische bouwwerken is de grootste stad van Tsjechië na Praag. Zuid Moravië is in het bezit van natuurschoon in verschillende vormen. De uitgestrekte wijnvelden staan tegenover de glooiende heuvels en de prachtige grotten. De regio kent vele historische steden met mooie burchten, kastelen en kloosters. Aan culturele bezienswaardigheden absoluut geen gebrek in Zuid Moravië! De mooie klederdracht, de versierde bouwkunst, de traditionele muziek en de typische festivals brengen je dichterbij de Zuid Moravische folklore. Een gevarieerde vakantie gegarandeerd! Boek nu een vakantiehuis in Zuid Moravië om de streek te gaan ontdekken. Ga voor een typisch Moravisch vakantiehuis met houtkachel en grote tuin of een idyllisch appartement boven een wijnkelder. Met het aanbod vakantiehuizen van Belvilla kan je vakantie in Zuid Moravië beginnen!

Ontdek de schitterende omgeving tijdens je vakantie in Zuid Moravië

Trek vanuit je vakantiehuis in Zuid Moravië de natuur in. De regio staat bekend als een van de beste wijngebieden in Europa. De schitterende wijnvelden zijn een plaatje om te zien. Zuid Moravië kent een aantal natuurgebieden die absoluut een bezoek waard zijn. Ga er vanuit je vakantiehuis in Zuid Moravië op uit om te genieten van de mooie omgeving. Het natuurgebied van Lednice Valtice bestaat uit twee schitterende kastelen die omringd zijn door prachtig aangelegde tuinen en meren. Het nationaal park Podyji is een schitterend landschap waar de rivier de Dyje diepe waterlopen in heeft gesleten. Het meeste indrukwekkende natuurgebied is wel de Moravische karst. Dit 100 km2 grillig, bebost gebied bestaat uit maar liefst 400 grotten variërend van grootte. De steile wanden, de diepe dalen, de kloven, de ondergrondse meren en de druipsteengrotten zijn schitterend om te zien. Maak een rondvaart door geheimzinnige gangen en grotten op de onderaardse rivier de Punkva, een ware belevenis! Geniet ook van het schitterende uitzicht in de 138 m. diepe kloof de Macocha. De Witte Karpaten in het oosten van de regio is een indrukwekkend bergmassief met toppen van 900 m. Het is een bescherm landschap en een ideale thuishaven voor bijzondere dieren als dassen, lynxen, beren en wilde katten. Maak een mooie wandeling op de goed gemarkeerde wandelroutes door het berggebied heen! Je vakantiehuis in het schitterende landschap van Zuid Moravië ligt er prima bij!

 

 

Een overvloed aan culturele bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Zuid Moravië

Je vakantiehuis in Zuid Moravië is het ideale vertrekpunt om er op uit te trekken. De regio Zuid Moravië barst van de culturele bezienswaardigheden. De hoofdstad van de regio, Brno, heeft een mooie historische stadskern. De hoogtepunten van de stad zijn het renaissance bouwwerk het Huis van de Heren van Lipa en Het Dietrichsteinpaleis met het Provinciaalse museum. Daarnaast het gotische oude Raadshuis en de St. Petrus en Pauluskathedraal op de Petrov heuvel. Het Wiel en de Draak van Brno zijn de symbolen van de stad. Overigens kun je hier heerlijk winkelen tijdens je vakantie! In het zuiden van de regio ligt de plaats Znojmo. Dit goed bewaarde, middeleeuwse wijnstadje is beroemd vanwege de Romaans ronde kerk. Kromeriz staat bekend om het immense, romantische slotcomplex dat absoluut de moeite waard is. Bezoek ook zeker de wereldberoemde Villa Tugendhat. Dit schitterende bouwwerk in moderne architectuur is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verspreid over de regio liggen vele ruïnes, kastelen, kerken en kloosters. Bijvoorbeeld het mooie kasteel Pernsteijn op een rotsformatie en de prachtige Maria-Hemelvaartkerk in Velehrad. Geniet van de schitterende historische bouwwerken tijdens je vakantie in Zuid Moravië.

 

 

Alle vakantiehuizen in Zuid Moravië

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!