+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Žilina

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Vakantiehuizen Žilina

Vakantie in Žilina…één van de grootste steden van Slowakije. Dit knooppunt van wegen en spoorlijnen is de hoofdstad van de gelijknamige regio. Het gebied is zeer bijzonder vanwege de prachtige omgeving met de beboste hellingen van de Kleine Fatra en idyllische dalen van de Váh, Rajcanka en Kysuca rivier. Žilina is zeer geschikt als uitgangspunt voor tochten in de omliggende bergstreken. Of breng eens een bezoekje aan het prachtige centrum de stad. Er is genoeg te beleven tijdens je vakantie in Žilina!

Bezoek de stad vanuit een vakantiehuis in Žilina

Žilina is van oorsprong een Slavische nederzetting. In een document uit het jaar 1208 werd al over de stad gesproken, terwijl het in 1310 pas een echte vrijstad werd. In het hart van Žilina vind je een prachtig Duklaplein met schitterende arcaden en indrukwekkende renaissance huizen. Hier ligt ook het 18e-eeuwse jezuïetenklooster met een prachtige kerk. Zeker een bezoekje waard is de parochiekerk met een vrijstaande klokkentoren en het barokke Mariabeeld in het midden van het plein. Erg bijzonder is daarnaast de St.-Stephanuskerk aan de rivier de Rajcanka in het westelijke deel van de stad. De kerk staat op een helling en is één van de oudste romaanse bouwwerken van Slowakije. Hier vind je prachtige fresco’s uit de 14de eeuw. Ook bezienswaardig is het Kasteel Budatín op de plaats waar de Kysuca in de Váh overgaat. Het kasteel stamt ui de Middeleeuwen en diende oorspronkelijk als romaanse waterburcht. In de 16de eeuw werd het kasteel uitgebreid tot een drievleugelig renaissance paleis, waarna het in de 18de eeuw gerestaureerd werd in barokstijl. Tegenwoordig ligt hier de Váhdalgmuseum met ruim 10.000 prachtige objecten op het gebied van zoölogie, geologie en plantkunde. Ontdek de charme van de stad vanuit een villa in Žilina.

Leuke uitstapjes rondom onze vakantiehuizen in Žilina

Vanuit onze vakantiehuizen in Žilina is er altijd genoeg te beleven. Bij slecht weer kun je een bezoekje brengen aan de stad Martin. Hier vind je talloze musea en interessante galeries. Het Martin-Benkamuseum toont het leven en werk van de gelijknamige Slowaakse schilder. Het etnografisch museum van het Slowaakse nationale museum biedt een bonte tentoonstelling met botanische, etnografische, archeologische, mineralogische en zoölogische museumstukken. Het museum is echt een aanrader voor een vakantie met kinderen! Het Turiec-museum Andrej Kmet’a heeft een prachtige collectie opgezette vlinders, gedroogde planten en allerhande Slowaakse volkskunst. Een aanrader is ook het museum van het Slowaakse dorp. Hier vind je een heel dorp met houten huizen en zelfs een houten kerk. Neem een kijkje in het oude, landelijke Slowakije en breng een bezoek aan het museum. Voor wie op zoek is naar traditionele architectuur, is Čičmany zeker een bezoekje waard. De stad op 40 kilometer ten zuiden van Žilina heeft prachtig beschilderde huizen met opmerkelijk grote balkons. Met een beetje geluk zie je zelfs nog mensen in traditionele klederdracht rondlopen! Maak geweldige uitstapjes in de regio vanuit een vakantiehuis in Žilina.

Heerlijk wandelen in het berggebied van Slowakije

Žilina is ook een uitstekende bestemming voor een actieve vakantie te midden van de prachtige natuur. De regio kent indrukwekkende berggebieden met watervallen, rotspartijen, diepe ravijnen en bossen. Natuurliefhebbers kunnen genieten van prachtige flora en fauna. De actieveling heeft ook talloze mogelijkheden op het gebied van wandelen, mountainbiken, paardrijden, vissen, langlaufen en skiën. En de watersportliefhebber kan terecht op het stuwmeer Hucovská priehradna nádriž in de Váh, even stroomopwaarts vanaf Žilina. De regio kent daarnaast veel nationale natuurparken, waarvan het Nationaal Park Mala Fatra (Kleine Tatra) één van de bekendste is. Het natuurgebied bestaat uit prachtige landschappen in het hooggebergte, met een groot aantal grotten en beboste valleien. Op 22 kilometer ten zuiden van de stad Žilina ligt het beschermde natuurgebied Sul’ovské skály. Prachtig om te zien zijn de grillige rotsformaties, waaronder een door de natuur gevormd amfitheater. Geniet van de indrukwekkende natuur van het gebied vanuit een vakantiehuis, villa of chalet in Žilina.
Alle vakantiehuizen in Žilina

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!