+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis West-Bohemen

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

West-Bohemen

Je vakantiehuis in West Bohemen

Ga voor een heerlijk ontspannen vakantie naar de West Bohemen! Net over de Duits-Tsjechische grens ligt deze schitterende regio vol prachtige loofbomen, helblauwe meren en natuurlijke bronnen. West Bohemen kenmerkt zich door de uiteenlopende toeristische en culturele bezienswaardigheden. Dankzij het geneeskrachtige water uit het Ertsgebergte is de regio in het bezit van vele kuuroorden. De prachtige omgeving nodigt je uit voor een stevige wandeling of fietstocht. Belvilla heeft een ruim aanbod vakantiehuizen in West Bohemen. Ga voor een vrijstaand vakantiehuis in een prachtig natuurpark of een vakantiehuis in een beboste omgeving. Boek een ruime villa in het Ertsgebergte, een prachtig en charmant torenhuis in het bosgebied of een vakantiewoning met uitzicht op het dal. Kies nu een vakantiehuis uit ons aanbod vakantiehuizen in West Bohemen en de vakantie kan beginnen!

Heerlijk tot rust komen in een kuuroord in West Bohemen

Het is heerlijk ontspannen in een vakantiehuis in West Bohemen. De regio is vooral bekend om haar kuuroorden met rijke geneeskrachtige bronnen. Een ontspannen bezoek aan het kuuroord in Karlovy Vary, het bekendste en tevens het grootste kuuroord, is zeker een aanrader. Dit kuuroord, dat in Duitsland Karlsbad wordt genoemd en waar maar liefst 12 warme bronnen ontspringen, werd al vanaf de 18e eeuw bezocht door prominenten als Peter de Grote, Mozart, Beethoven, Brahms en Karl Max. De heilbronnen liggen verspreid over de stad. De witte badpaviljoenen en galerieën zijn een bezoek absoluut waard. De binnenstad nodigt je uit voor een hapje en drankje op de terrasjes. Karvlovy Vary ligt aan de Teplá rivier, die soms wel 70 °C kan zijn. De thermale baden en massages zijn een absolute aanradar! Een ander schitterend kuuroord is Mariánské Láznĕ. Mariánské Láznĕ is gelegen in een rivierdal en bosrijke omgeving en heeft mooie parken om doorheen te lopen. Een bezoek aan dit kuuroord schijnt voor mensen met problemen aan de luchtwegen helend te kunnen werken. In dit gedeelte van Tsjechië ligt ook het goed bewaarde kloostercomplex Teplá. Je vakantiehuis in West Bohemen is het ideale uitgangspunt om de regio te ontdekken!

Genoeg te doen tijdens je vakantie in West Bohemen

De prachtige natuur, bestaande uit een glooiend en waterrijk landschap met ravijnen en veel bos, nodigt je uit voor een actieve vakantie! In het Ertsgebergte kun je heerlijk wandelen of fietsen. Er is een ruim netwerk uitgestippeld die je naar de mooiste en interessantste plekjes van West Bohemen brengt. Vergeet je fototoestel niet mee te nemen want je komt schitterende panorama’s tegen! In de bosrijke omgeving heb je de kans om interessante dieren als herten, reeën en everzwijnen tegen te komen. Op het stuwmeer Jesenice heb je de mogelijkheid om verschillende watersportactiviteiten te ondernemen, zoals zeilen, vissen, zwemmen en surfen. Na een actieve dag is het heerlijk bijkomen in je vakantiehuis in West Bohemen!

Een vakantie in West Bohemen: puur genieten!

Breng tijdens je vakantie in West Bohemen een bezoekje aan Cheb. Dit stadje heeft een goed bewaard centrum met historische gebouwen, monumenten, musea en galerijen. In het noordwesten van de stad ligt de ruïne van Kasteel Cheb, waarvan een deel nu als museum fungeert. In het centrum van Cheb ligt een andere bezienswaardigheid, namelijk de prachtige Franciscanenkerk. Ten zuidwesten van Karlovy Vary ligt het kasteel Loket. Hoog op een granieten rots en omarmd door de rivier de Ohre heb je bij dit kasteel een prachtig uitzicht! In dit kasteel vind je een prachtig museum met glas en porselein. Het Slot Kozel ligt op een beboste helling boven het dal van de rivier de Uhlava. Ga voor een veelzijdige vakantie in dit mooie stukje Tsejchië. Kies nu een vakantiehuis uit ons aanbod vakantiehuizen in West Bohemen!

Alle vakantiehuizen in West-Bohemen

Veelgestelde vragen over een vakantie in de West-Bohemen

Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in West-Bohemen? ‌

In West-Bohemen kun je kiezen uit 20+ Belvilla vakantiehuizen.

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in West-Bohemen?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in West-Bohemen moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ het standbeeld van Roland, het Becherovka Museum, Glasfabriek Moser, Kasteel Loket en het Boheminium Park. 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in West-Bohemen zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in West-Bohemen die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Een wandeling langs culturele hoogtepunten
  • Brouwerijen en musea bezoeken
  • Een rondleiding door een glasfabriek

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in West-Bohemen absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In West-Bohemen kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Houbova Polevka Myslivecka (paddenstoelensoep), Knedlík (dumplings), svíčková (runderlende), goulash, bramboráčky (aardappelpannenkoek), halušky (Boheemse gnocchi).‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar West-Bohemen?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar West-Bohemen, kun je het beste gaan in de lente of de herfst.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!