+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Trnava

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Vakantiehuizen Trnava

Vakantie in Trnava betekent een combinatie van ontspanning, cultuur en natuur. Trnava is één van de oudste steden van Slowakije. Tijdens de Turkse invasie van halverwege de 16de eeuw groeide de stad uit tot het religieuze en culturele centrum van Slowakije. Vandaag de dag zie je dit nog goed terug in de talloze gebouwen en monumenten. Dankzij deze bloeiperiode wordt Trnava ook wel ‘het Slowaakse Rome’ genoemd. Nu is het een industriestad, waar vooral veel voedingsmiddelen worden verbouwd. Dat is niet zo gek, aangezien Trnava in een uitgestrekt, vruchtbaar landbouwgebied ligt. Ontdek de geweldige omgeving en boeiende stad vanuit een vakantiehuis in Trnava.

Proef de historie en cultuur vanuit een villa in Trnava

Trnava heeft een zeer rijke historie en behoort tot één van de oudste steden van Slowakije. In de 16de eeuw groeide de stad uit tot een economisch en cultureel centrum van betekenis. In het jaar 1526 behaalden de Turken een verpletterende overwinning op de Hongaren tijdens de slag van Mohács en namen bezit van de Hongaarse hoofdstad Boeda. Dit heeft grote gevolgen gehad op de ontwikkeling van Trnava. De aartsbisschop van Esztergom vertrok namelijk uit Boeda en vestigde zich in Trnava. Tot 1820 bleef de stad het kerkelijke centrum van Hongarije. Deze belangrijke geestelijke en politieke positie werd nog versterkt door de oprichting van een academie in 1554, waaruit een eeuw later de universiteit voortkwam. Proef de historie en cultuur van de regio tijdens een vakantie in Trnava.

Ontdek de stad tijdens een vakantie in Trnava

Vanuit onze vakantiehuizen in Trnava is er genoeg te zien en te beleven. De rijke historie van Trnava komt onder andere terug in de Universiteitskerk, het vroegste voorbeeld van barokke bouwkunst in Slowakije. Erg bijzonder is ook de gotische St. Nicolaaskerk. Dit 14de eeuwse bouwwerk diende ooit als de domkerk toen de aartsbisschop van Esztergom nog in Trnava zetelde. Vooral de twee 18de eeuwse torens met prachtige hoge koepels geven de kerk een bijzonder aanzicht. In Trnava staat tevens het oudste theatergebouw van Slowakije, het Stadstheater. Het hart van de stad wordt gevormd door het oude marktplein met een de schitterende stadstoren. Een gedeelte van het historisch centrum wordt nog omsloten door de oude stadsmuur. Wie meer wil weten over de geschiedenis van Trnava kan een bezoekje brengen aan het museum. Hier vind je prachtige collecties met Slowaakse volkskunst, maar ook indrukwekkende Aziatische kunst wordt hier tentoongesteld. Ontdek de historische schatten van de stad vanuit een vakantiehuis in Trnava.

Prachtige bezienswaardigheden rondom je vakantiehuis in Trnava

Naast de stad Trnava zijn er nog een groot aantal andere prachtige bezienswaardigheden te bezoeken in de regio. Op enkele kilometers ten westen van de stad ligt het recreatiegebied Kamenný mlýn. Het gebied bestaat uit een indrukwekkend bos met schitterende meertjes en een openluchtzwembad. Een gezellig dagje uit voor een vakantie met het hele gezin. Ook een aanrader is het slot Dolná Krupá op ongeveer 10 kilometer ten noorden van Trnava. Het slot is gebouwd in classicistische stijl en ligt midden in een fraai landschap. Vroeger trok de componist Beethoven regelmatig naar de omgeving. Hij verbleef dan altijd in een kleine 18e-eeuwse woning op steenworp afstand van het slot. Zeker een bezoekje waard is het wijnstandje Modra op 21 kilometer ten westen van Trnava. Een beroemde inwoner van Modra was de 19e-eeuwse taalkundige Ľudovít Štúr. Hij was teven grondlegger van de Slowaakse standaardtaal. Je kunt het graf van Štúr bezichtigen op het kerkhof van Modra. Wie meer wil weten over de beroemde taalkundig kan een bezoekje brengen aan het Štúrhuis op het marktplein. Al deze prachtige bezienswaardigheden liggen rondom onze vakantiehuizen in Trnava.

Geniet van een ontspannen vakantie in het kuuroord Pieštiany

Pieštiany in de regio Trnava is één van de bekendste kuuroorden van Slowakije. Het ontstaan van het huidige kuuroord gaat terug tot in de oertijd, toen Neanderthalers zich vestigden nabij de warmwaterbronnen. Aan de populariteit van de bronnen is tot op de dag van vandaag weinig veranderd. Veel gasten trekken naar de bronnen om genezing te zoeken in het troebele water dat uit de modderige grond komt. Pieštiany staat bekend als een zeer goedkoop kuuroord, maar dat heeft geen nadelige gevolgen gehad voor de sfeer in het oord. Een alternatief voor het drukkere Pieštiany is het kuuroord Smrdáky. Dit kuurbad in de Kleine Karpraten ligt midden in de beboste heuvels en dankt zijn naam aan de zwavelhoudende bronnen. Smrdáky betekent namelijk ‘stinkend’ in het Slowaaks. Het oude kuurhuis werd in 1832 gestart door Josef Vietoris, maar sindsdien zijn er verschillende moderne kuurhuizen bijgekomen. Kom helemaal tot rust tijdens in ontspannen vakantie in Trnava.
Alle vakantiehuizen in Trnava

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!