+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantie aan het Spaanse Water

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Een luxe vakantie aan het Spaanse Water

Kijkt u uit naar een ontspannen, rustige vakantie aan het water? Bekijk dan eens onze huizen aan het Spaanse water. Wat zult u genieten van deze lagune. Aan de zuid-oost kust van Curacao ligt Spaanse Water. Een veilige, natuurlijke lagune. Het is een populair gebied onder zeilers. Aan de noordzijde van Spaanse Water vindt u vele baaitjes, eilandjes en de mooiste koraalriffen. Als u goed oplet, spot u er wellicht pelikanen of zeeschildpadden.

Waarom Spaanse Water?

Maar hoe komt deze lagune eigenlijk aan zijn naam? Het schijnt dat de allereerste bewoners van Curacao zich vestigden aan de monding van het Spaanse Water. Ook voor, onder andere, Spaanse veroveraars was de ligging van de lagune van groot strategisch belang. Een erfenis uit deze tijd is het historische Fort Beekenburg.

Een sprookjesachtige lagune Het is nu een enorm gewilde bestemming voor een luxe vakantie. Zeker de welgestelden der aarde vertoeven hier graag. Tijdens een boottochtje kunt u zomaar prinses Beatrix tegenkomen, want ook de koninklijke familie heeft een onderkomen in Spaanse Water. Ook als hier niet verblijft is het een schitterende plek om te eten in een van de vele restaurantjes met bijzondere uitzichten.

Handig om te weten over Curacao

Sinds 2010 behoort Curacao tot een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Ondanks dat het nu een autonoom land is, zijn de Nederlandse invloeden nog volop aanwezig. Zo is de officiële taal, samen met Papiaments, nog Nederlands.

Het eiland is geliefd bij vakantiegangers vanwege de vele prachtige stranden en het zonnige klimaat; de gemiddelde temperatuur is 27 graden. Het ‘regenseizoen’ duurt van oktober tot februari, maar bestaat vooral uit korte nachtelijke regenbuien.

In de zomertijd is het op Curacao 6 uur vroeger dan in Nederland, in de wintertijd scheelt het 5 uur. Ook handig om te weten: de munteenheid is de Antilliaanse gulden, maar met Amerikaanse dollars komt u ook een heel eind. Met het vliegtuig doet u er vanaf Amsterdam ongeveer 10 uur over.

Alle vakantiehuizen in Vakantie aan het Spaanse Water

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!