+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Oost-Bohemen

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Oost-Bohemen

Beleef de natuurpracht van Oost-Bohemen vanuit een vakantiehuis

Ontdek de prachtige omgeving van je vakantiewoning in Oost-Bohemen! Hier tref je prachtig groene heuvellandschappen, weiden, bossen en bergachtige gebieden. Er zijn veel beschermde landschapsgebieden en (nationale) natuurreservaten, waar je nog oorspronkelijke bossen en zeldzame flora en fauna tegenkomt. De regio heeft een goed uitgezet netwerk van wandel- en fietsroutes om kennis te maken met de natuur. Voor de natuurliefhebbers en actieve toerist is hier dan ook genoeg te ontdekken vanuit onze vakantiehuizen!

Ontdek mooie natuurreservaten vanuit je vakantiehuis in Oost-Bohemen

Het is teveel om ze allemaal op te noemen, maar we lichtten er een paar uit: bij de unieke Rotssteden Adrspach en Teplice (Adrspassko-teplické skály) zie je een labyrint van kloven en ravijnen en bizarre rotsformaties. Dit zandstenen plateau, in de hooglanden van Broumov, vormt het grootste natuurreservaat van Tsjechië en is een waren trekpleister. Dan zijn er nog de Rotswanden van Broumov, een lange kam met rotssteden van zandsteen. En dan heb je nog het Beschermd Landschapsreservaat van het IJzergebergte (Zelezné hory) en Beschermd Landschapsreservaat Adelaarsgebergte (Orlické hory). Deze gebieden trekken veel bergsporters en wandelaars aan. Ook watersporten is mogelijk op de meren, zoals de stuwmeren Rozkos en Pastviny in het Adelaarsgebergte.

Cultuur in Oost-Bohemen

Onze mooi gelegen vakantiehuizen zijn de ideale uitvalsbasis om Oost-Bohemen te gaan verkennen, op cultureel gebied. Hier proef je vervlogen tijden in de vele historische stadjes, kloosters, kastelen en monumenten. Tijdens je bezoek aan het groot aantal kastelen in Oost-Bohemen maak je kennis met de stijlen Renaissance, Barok, Jugendstil, Art-Deco, Biedermeier, Classisisme of Rococo. Te veel om allemaal op te noemen, daarom lichten we er een paar uit: Nové Mesto nad Metují (Renaissancistische en barokke interieurs), Nové Hrady, Rychov nad Kneznou (kunstverzameling), Lytomysl (UNESCO). In Vysocina is een openluchtmuseum waar typische Boheemse (houten) volkshuisjes te zien zijn. Wat zeker een bezoekje waard is, zijn de historische stadjes met beschermd stadsgezicht: Nové Mesto nad Metují, Hradec Králové, Litomysl, Moravska Trebová en Pardubice.

Ontspanning voor iedereen, in en om het vakantiehuis!

Wil je even ontspanning? Denk dan eens aan een kuuroord. Oost-Bohemen kent drie bekende kuurcentra, Velichovky, Bohdanec en Anenské slatinné lázne. Of bezoek één van de traditionele evenementen of festivals. Ideaal om de lokale sfeer te proeven! In en om je vakantiewoning verveel je je dus niet!

Alle vakantiehuizen in Oost-Bohemen

Veelgestelde vragen over een vakantie in Oost-Bohemen

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Oost-Bohemen?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Oost-Bohemen moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ de Kunětická Berg, Pecka, Lichnice, Rychmburk, Litice en Svojanov.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Oost-Bohemen zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Oost-Bohemen die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌paardrijden en fietsen, postzegels kopen, de omgeving verkennen met de trein, een kabelbaan of een boottocht.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Oost-Bohemen absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Oost-Bohemen kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Houbova Polevka Myslivecka (paddenstoelensoep), Knedlík (dumplings), svíčková (runderlende), goulash, bramboráčky (aardappelpannenkoek), halušky (Boheemse gnocchi).‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Oost-Bohemen?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Oost-Bohemen, kun je het beste gaan in de lente of de herfst.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!