+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Midden-Bohemen en Praag

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Midden Bohemen en Praag

Vakantiewoningen Praag, maak kennis met een van de oudste steden van Europa

'Gouden Stad', 'Stad van de honderd torens', 'Moeder der steden' het zijn enkele benamingen voor deze sprookjesachtige stad aan de Moldau. De vakantiehuizen in Praag zijn hét uitgangspunt om de stad te ontdekken. Praag is een van de oudste steden van Europa en daarom rijk aan historische gebouwen rond sfeervolle pleinen en indrukwekkende kerken en burchten. De historische kern van de stad is dan ook met recht in 1993 op de lijst van het UNESCO werelderfgoed geplaatst.

Praag is echt een culturele stad. Nergens ter wereld vind je zoveel concertgebouwen, barokgebouwen, natuurschoon, vermaak en ontspanning in één stad! Bij een bezoek aan Praag mag de bekendste cultuurschat van Tsjechië, de Tsjechische burcht Karlstejn, niet gemist worden. In feite is deze burcht een verzameling gebouwen die vanaf de 9e eeuw gebouwd is. Hier vind je de ridderzaal, de parlementsgebouwen, de St. Jorisbasiliek en de St. Vitusbasiliek. Hier waar de kroonjuwelen van het heilige Roomse Rijk bewaard worden.

Vakantiewoningen Praag, voor een citytrip naar de stad van de bruggen

Praag staat ook bekend om haar Vltavabruggen (de bruggen over de Moldau). Maar liefst 15 bruggen over de Moldau verbinden de oude stad Stare Mesto met Malá Straná. De bekendste brug is de Karelsbrug. Het unieke aan deze brug is dat deze als enige alleen toegankelijk is voor voetgangers. Aan beide zijden van de brug staan bruggentorens die dateren uit de 15e eeuw en ook vind je unieke zandsteensculpturen die uit de baroktijd stammen. 's Zomers wemelt het op deze romantische plek van straatartiesten en kunstenaars.

Winkelen in Praag

Wanneer je deze stad bezoekt, ga je vast ook even winkelen. In het historisch centrum, dat uit maar liefst 5 wijken bestaat, worden dagelijks markten gehouden met veel kunst, houten speelgoed en souvenirs, maar ook veel groente en fruit. In de talloze winkels vind je tijdloze typische Tsjechische souvenirs zoals geschilderd porselein, geslepen glaswerk en sieraden van Tsjechische edelsteen Granaat. Voor de grote winkels en warenhuizen kan je terecht in één van de tientallen grote winkelcentra die de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Deze kan je binnenstappen wanneer je maar wilt, want deze zijn non-stop geopend en na middennacht maar voor een paar uur gesloten. Vanuit jouw vakantiehuis in Praag sta je zo op de stoep van deze winkelcentra.

Kies een vakantiehuis in Praag voor een heerlijke stedentrip

Praag is niet alleen het hart van Europa maar ook het hart van de Europese architectuur. De stad is sinds het ontstaan, meer dan duizend jaar geleden, gevuld met prachtige gedenkwaardige bouwwerken. Mis daarom ook niet toeristische trekpleisters zoals het Goudenstraatje, de beroemde Astronomische klok, het romantische barokke slot Troje en vele andere prachtige plaatsen, die zijn er te veel om op te noemen, maar zeker de moeite waard om te bezichtigen. Ook in de directe omgeving van Praag is er veel te zien. Zo kun je bijvoorbeeld een tripje maken naar kasteel Konopiste of de burcht Karlstejn. Lees meer over de omgeving bij Midden-Bohemen.

Midden-Bohemen ontdekken vanuit een vakantiehuis

De streek rondom Praag noemen we Midden-Bohemen. Hier vind je mooie burchten en kastelen, waaronder Karlstejn, de belangrijkste burcht van Tsjechië. Ook een bezoekje waard is de 13e eeuwse gotische burcht Krivoklát en het kasteel van Konopistì. Ook bezienswaardig is de oude zilverstad Kutná Hora, in de Middeleeuwen de rijkste en op één na grootste stad van het Boheemse koninkrijk.

Alle vakantiehuizen in Midden Bohemen en Praag

Veelgestelde vragen over een vakantie in Praag

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ Praag?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ Ticino moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ de Sint-Vituskathedraal, de Nationale Galerie, Municipal House, de Karelsbrug, het Kasteel van Praag, het Oude Stadsplein, Josefov, Strahov Klooster en de John Lennonmuur.‌ ‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ Praag zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ Praag ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌een wandeling door het Joodse Kwartier, een bezoek aan Zoo Praag, een biertour, Boheemse Karst-wandeltocht.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ Praag ‌absoluut‌ ‌proeven?‌

In‌ Praag kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ svíčková, steak tartaar, een open sandwich, Praagse ham, worstjes, aardappelpannenkoeken, chlebicky, cesnecka, kulajda en gulas.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ Praag?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Praag,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ ‌mei tot en met september.‌

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!