+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Hunsrück

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Hunsrück

Kom heerlijk tot rust in een vakantiehuis in de Hunsrück. Over de rivierlandschappen van de Moezel, de Nahe, de Saar en de Rijn strekt zich het middengebergte van de Hunsrück uit. De vakantiehuizen liggen in deze prachtige omgeving en worden gekenmerkt met een golvend landschap van velden met landbouwbedrijven, afgewisseld door bossen, doorsneden door dalen van beken en kleine riviertjes. De meeste steden en dorpjes zijn hier nooit ver weg. Je vindt hier plaatsjes met oude kerkjes, fraaie vakwerkhuizen en mooie daken met leistenen pannen. Ga heerlijk terug in de tijd in het rustgevende landschap, verblijf in een authentiek vakantiehuis in de Hunsrück en ontdek de geschiedenis van Duitsland.

Wandeltochten maken, rechtstreeks vanuit je vakantiehuis in Hunsrück

Een vakantiehuis in de Hunsrück leent zich uitermate goed als vertrek punt voor vele wandel- en fietstochten over prachtige landschappen. Het wandelgebied Hunsrück betekent een omgeving van romantische schoonheid en ongerepte natuur. Al wandelend door de Hunsrück, waan je je dan ook in een landschap met een overvloed aan historie. De Hunsrück is wereldberoemd, de regio werd wereldwijd bekend door de filmserie "HEIMAT", die hier werd opgenomen. De Duitse geschiedenis van de afgelopen 100 jaar werd in deze serie uitvoerig behandeld. Na een fijne wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving, kom je weer terug in je sfeervolle vakantiewoning, waar je met je gezelschap gezellige en knusse avonden kunt doorbrengen.

Ga terug naar vroeger, de Keltische en Romeinse tijden

Een vakantie in de Hunsrück  geeft vele mogelijkheden tot verschillende uitstapjes. De mijn van Schiefergrube Herrenberg is opgesteld voor bezichtigingen en geeft inzicht in de historische winning van de lei en bevat in lei ingesloten fossiele zeedieren. Kelten, Romeinen en Franken hebben hier geleefd. De burchten en kastelen in deze omgeving vormen een goed beeld van de geschiedenis van deze streek.  Zo vind je in Ravengiersburg  de indrukwekkende Hunsrückdom en kun je in de nabij gelgen Nunkirche Romaanse fresco’s bezichtigen. Een aantal andere indrukwekkende bezienswaardigheden in de Hunsrück zijn: het edelsteenmuseum in Idar-Oberstein, het blotevoetenpad van Bad Soberheim, het fossielenmuseum van Bunderbach en het stadje Kirchberg waar je onder andere kunt karten en klimmen. Deze en andere bezienswaardigheden en natuurmonumenten zijn prima uitstapjes voor het hele gezin. Met één van onze vakantiehuizen in Hunsrück, heb je een fijne thuisbasis om steeds weer terug te keren na een lange dag vol actie en avontuur.

Alle vakantiehuizen in Hunsrück

Veelgestelde vragen over een vakantie in de Hunsrück

Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in de Hunsrück?‌ ‌

In de Hunsrück kun je kiezen uit 40+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in de Hunsrück?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in de Hunsrück moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Hangbrug Geierlay, Kloster Ravengiersburg, Wanderweg Geierlayschleife, Tier-Erlebnispark Bell en Hochwildschutzpark Hunsrück.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in de Hunsrück zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in de Hunsrück die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌ Een lange wandeltocht maken, fietsen, de natuur verkennen, kamperen, een boswandeling maken en een riviercruise Sightseeing tours.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in de Hunsrück ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In de Hunsrück kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Bratwurst, Sauerbraten, Kartoffelkloesse, Spätzle, peperkoek en appelcake.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar de Hunsrück?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ de Hunsrück,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌s van maart tot en met mei en september tot en met november.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!