+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantieappartement & -huis Houffalize: Ontdek de kleine Belgische plaats

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Vakantiehuizen in Houffalize

Geniet van je Belgische vakantie in Houffalize

Houffalize is een dorpje gelegen in de Ardennen met ongeveer 5.000 inwonenden. Deze plaats, in het Belgische gebied van Luxemburg, onderscheidt zich door het schitterende landschap en is de aangewezen plaats voor personen die uit zijn op ontspanning en graag een rustige en verkwikkende vakantie willen genieten in een vakantiehuis in Houffalize. Het maakt niet uit of je een wandeling maakt of de stad verkent, iedereen kan in Houffalize terecht voor ieders favoriete bezigheid. Regel je verblijf tijdens de piekperiode waarop evenementen in Houffalize plaatsvinden, zodat je kunt genieten van het vermaak.

Vakantie in Houffalize, aantrekkelijk en historisch

Als je je vakantie doorbrengt in een vakantiewoning in Houffalize, leer je een historische locatie kennen, want Houffalize werd rond 1235 opgericht. Hoewel het historische centrum van Houffalize werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, vandaag kun je tijdens je verblijf nog steeds veel leren over de historie van de plaats. Ook de wonderschone natuur eromheen maakt het verblijf in Houffalize de moeite waard. Je kunt vanuit een vakantiehuis in Houffalize een trip maken naar het nabijgelegen kasteel La Roche, welke op een rots aan de Ourthe ligt en daarmee één van de populairste bestemmingen voor toeristen in de nabije omgeving is.

Vakantiehuizen in Houffalize: activiteiten

In het natuurpark van Houffalize kun je picknicken, wandelen of fietsen. Je wordt dan omgeven door het prachtige landschap van de Ardennen met heuvels en bergen. Je moet echter ook andere activiteiten doen als je je vakantie in een vakantiehuis in Houffalize doorbrengt. Er worden in Houffalize creatieve workshops aangeboden voor groot en klein, om hun passie voor kunst te kunnen beleven tijdens hun vakantie. Als je met je kinderen in Houffalize verblijft, dan moet je ook een bezoek brengen aan Houtopia, dit is een leuke wereld waar veel te zien en te doen is voor kinderen en volwassenen.

Als je graag fietst, moet je je fiets meenemen naar Houffalize, want daar kun je het omringende gebied verkennen op vele fietspaden en ook mountainbikeroutes. Bovendien vindt ieder jaar de Houffalize World Cup plaats, waarin de beste crossfietsers hun vaardigheden tonen. Op die manier maak je van alles mee voor een perfecte vakantie in een pittoresk stukje landschap.

In deze mooie streek zijn er ook andere plaatsen waar je terecht kunt. Hieronder staan een enkele suggesties voor je:

  • Vakantie in Manhay
  • Houyet vakantiehuizen
Bekijk alles

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring