+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantieappartementen & -huizen in Heuvelland

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Vakantiehuizen in Heuvelland

Heuvelland - Alle wegen leiden naar Rome

Het stadje hooiland ligt in België, meer bepaald in Vlaanderen. Wie een vakantiehuis in Heuvelland huurt, kan het met het vervoermiddel van zijn keuze bereiken. Met de auto kan je vanuit Zuid-Duitsland rechtstreeks via de Europese autostrade E42 naar de poorten van Heuvelland rijden. Vanuit het noorden rijdt je meestal via Löwen, Brussel en Kortrijk naar de Belgische A19. Bij Zonnebeke verlaat je de straat en rijdt je slechts enkele kilometers over Ieper naar jouw accommodatie. Met de trein is het de laatste halte regionaal station. De laatste 9 km kan je per taxi afleggen. Een vliegverbinding is mogelijk omdat het hooigebied direct aan de Franse grens ligt, en de Franse stad Lille luchthaven ligt op slechts ongeveer 22 kilometer afstand.

De omgeving - Land van heuvels

Heuvelland betekent heuvelland en verraadt al veel over het landschap. De nadruk ligt echter op heuvels. De Kemmelberg is met 159 meter het hoogste gebied dat West-Vlaanderen te bieden heeft. Wie meer uitgebreide overzichten zoekt, steekt bij Maarkedal de grens over naar Wallonië en bevindt zich al snel in de Ardennen. De uitgebreide tochten over de vele uitstekend fietspaden zijn echter zonder bijzondere inspanningen mogelijk en de moeite waard. De natuur biedt solide mogelijkheden voor ontspanning en relaxatie om de dagelijkse stress uit te schakelen. Met de fiets of te voet als wandelaar, het landschap is voor elke leeftijdsgroep comfortabel te genieten.

Heuvelland - Sporen van de geschiedenis

In het Heuvelland vonden in de Eerste Wereldoorlog omvangrijke gevechten plaats. Twee opvallende gedenktekens herinneren hieraan en zijn een bezoek waard. Wie een vakantiehuis in Heuvelland huurt, moet naar het Bayernwald. Een fortificatie van de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog is als monument bewaard gebleven en herinnert aan deze verschrikkelijke positie in de oorlog. Dit geldt ook voor de bunkersystemen in Lettenberg. Beide zijn historische gebieden

Vakantiehuis Heuvelland - Startpunt voor vele reismogelijkheden

Een vakantiehuis of een vakantieappartement in Heuvelland, is een ideaal vertrekpunt voor vele verkenningstochten naar grotere steden. Dat geldt natuurlijk ook voor Brussel aan de Belgische kant. De hoofdstad ligt op slechts ongeveer 100 km afstand en is dus een optie voor een spannende dagtocht. Brugge of Gent, historische steden voor de ene, shopping doelen of gastronomische ontdekking voor de andere zijn nog dichterbij en niet minder aantrekkelijk. De nabijheid van de Franse grens maakt een vakantiehuis op Heuvelland het vertrekpunt van totaal verschillende ontdekkingstochten. Rij de korte route via Comines-Warteton naar het nabijgelegen Lille, een Franse stad met veel charme en boeiende musea, of maak een uitstapje naar Calais. Met een uurtje rijden bereik je de kust en kijk je richting Engeland.

FAZIT

Een vakantiehuis of een vakantieappartement in Heuvelland zijn ideale plekken om te ontspannen, zowel voor sportieve activiteiten in de natuur of als uitgangspunt voor uitgebreide verkenningstochten naar grote steden in België en Frankrijk, eventueel tot aan de kust van Frankrijk met uitzicht op Engeland.< /p>"

Bekijk alles

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring