+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Banská Bystrica

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Vakantiehuizen Banská Bystrica

Met een vakantiehuis in Banská Bystrica verblijf je in één van de oudste steden van Slowakije. Geografisch gezien ligt de stad in het midden van het land, aan de rivier Hron en aan de voet van het Slowaakse Ertsgebergte, de Lage Tatra en de Grote Fatra. Banská Bystrica is de hoofdstad van de gelijknamige regio. Het gebied heeft veel te bieden. In de stad zelf vind je veel prachtige kerken, oude gebouwen en mooie musea. Maar je hoeft zeker niet alleen binnen de stadsmuren te blijven. Maak eens een uitstapje naar de geweldige bezienswaardigheden rondom de stad, zoals het nationale park Kleine Fatra of de oude stad Zvolen. Ervaar de geweldige charme van het gebied in Slowakije, vanuit een unieke villa in Banská Bystrica.

Bezoek de stad vanuit een vakantiehuis in Banská Bystrica

Een appartement in Banská Bystrica is de ideale manier om de prachtige stad te ontdekken. Banská Bystrica staat bekend als één van de mooiste steden van Slowakije. Het historische stadscentrum is zeker een bezoekje waard. Aan het centrale plein SNP (Slowaakse Nationale Opstand) liggen veel indrukwekkende monumenten. De oude klokkentoren aan de oostkant van het plein stamt uit het jaar 1552. Ook het schitterende renaissance Beničky huis is zeker een bezoekje waard. Ten noordoosten van het centrale plein ligt de prachtige oude stadsburcht met een romaanse kerk uit het jaar 1255.  Midden op het plein staat een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan de Slowaakse opstand tijdens de Tweede Wereldoorlog . Voor wie meer wil weten over de Slowaakse opstand kan ook het Muzeum SNP bezichtigen. Het museum ligt aan ten oosten van het plein bij de stadsmuur. Bezoek deze stad vol historische schatten vanuit een appartement in Banská Bystrica.

Ontdek de natuur rondom onze vakantiehuizen in Banská Bystrica

Geniet van de prachtige natuur vanuit een vakantiehuis in Banská Bystrica. Ten noorden van de stad ligt het nationale park Kleine Fatra, gelegen in het meest westelijke deel van het middelgebergte Karpraten met toppen tot 900 meter. Het park wordt ook wel het land van Jánošík genoemd, naar een nationale held uit Slowakije. De stad Trenčín is een bezoekje meer dan waard. Hier vind je een burcht, verschillende musea en een fraai marktplein. In de dalen van de Witte Karpaten kun je ook prachtig wandelen en fietsen in een mooie groene omgeving. Hier kom je nog echt authentieke Slowaakse dorpen tegen met oude lemen huisjes en watermolens. Het gebied staat bekend om zeer bijzondere flora en fauna, zoals bruine beren, wilde katten en lynxen. Het Slowaaks Ertsgebergte, gelegen in het zuiden vlakbij Banksá Bystrica biedt oude mijngangen en uitgestrekte bossen. Vroeger werd hier gezocht naar goud, zilver en ijzer, maar de tijden zijn veranderd. Er is nog maar weinig bedrijvigheid en het is juist een plek om te ontspannen. Kom tot rust tijdens een ontspannen vakantie in deze prachtig omgeving met ongerepte natuur en huur een vakantiehuis, villa of appartement in Banská Bystrica.

Uitstapjes in de omgeving van je vakantiehuis in Banská Bystrica

Wanneer je in een vakantiehuis in Banská Bystrica verblijft, zijn er genoeg leuke uitstapjes op niet al te grote afstand van de stad. Zeker een bezoekje waard is de Harmanecká grot ten noordwesten van de stad. De 2700 meter lange en 75 meter brede grot ligt in het prachtige Harmanec-dal en is rijk aan prachtige witte druipsteen. Erg bijzonder zijn de massieve stalagmieten, gordijnen van druipsteenwatervallen en schitterende meertjes met druipsteen. De grot is tevens het leefgebied van negen verschillende soorten vleermuizen. Ten zuiden van de stad ligt het eeuwenoude Zvolen. De prachtige burcht te midden van de stad is zeker een bezoekje waard. Ontdek de prachtige omgeving in Midden-Slowakije vanuit een vakantiehuis in Banská Bystrica.
Alle vakantiehuizen in Banská Bystrica

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!