Hoeveel kan ik verdienen met het verhuren van mijn vakantiehuis?

Kijk hoeveel u kunt verdienen door uw vakantiehuis te verhuren
Type woning
Slaapkamers
4
Per jaar
40.000+ woningen verhuren bij Belvilla
Vertel ons over u zelf
De locatie van uw huis
Naam
Telefoonnummer
Email
Toggle Password
Vorig jaar kwamen er meer dan 4.000 huizen nieuw bij Belvilla
Maak een Belvilla-account aan om uw huurschatting te bekijken
Email
Toggle Password
Vorig jaar kwamen er meer dan 4.000 huizen nieuw bij Belvilla
Bijna klaar!

We zijn nu klaar met een ruwe schatting van de huur op basis van de locatie van uw vakantiehuis en het aantal slaapkamers.

1
Type accommodatie
Aanpassen
2
Vanaf wanneer wilt u starten via ons te verhuren?
Aanpassen
Binnen een maand Aanbevolen
Tussen 1 en 3 maanden
Na 3 maanden
3
Voor hoeveel weken zal uw woning beschikbaar zijn?
Aanpassen
Het hele jaar Aanbevolen
Slechts een paar weken
Alleen in het laagseizoen
4
Staat uw huis al op een andere website?
Aanpassen
Deel de link met ons
Hoeveel kan ik verdienen met het verhuren van mijn vakantiehuis via Belvilla?

Potentieel rendement vakantiehuis

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe hoog het rendement is dat u kunt krijgen uit de verhuur van uw vakantiehuis. De locatie, afmetingen, het aantal slaapkamers, de afstand tot het strand of het centrum, of het huis een zwembad heeft, het seizoen en nog vele andere factoren bepalen uw potentiële rendement. Maak nu een (vrijblijvende) schatting met onze tool en bereken uw potentiële rendement. Deze online rendementsberekening is gratis en snel. Neem contact met ons op als u een meer precieze schatting wilt of als u meerdere vakantiehuizen verhuurt en een complete berekening van alle vakantiewoningen samen wenst.

Uw rendement kan variëren van € 200 tot wel € 2.000 per week en misschien kunt u zelfs nog meer verdienen. Als u uw vakantiehuis bij ons registreert, zorgt Belvilla ervoor dat uw verhuurinkomsten worden geoptimaliseerd. Daarnaast regelen wij alles rondom: het beheren van diverse agenda's, de vaststellen van de optimale prijzen, de verhuuradministratie, promotie en nog veel meer. U kunt dit alles heel eenvoudig en overal ter wereld online inzien en beheren via uw persoonlijke online account.

Factoren die uw verhuurprijs bepalen

Er komt veel bij kijken om de hoogst mogelijke verhuurinkomsten te genereren. Als de huurprijs te hoog is, loopt u het risico dat gasten een goedkopere vakantiewoning in de regio boeken en blijft uw vakantiehuis leeg. Als de prijs te laag is, kunt u uw vakantiewoning waarschijnlijk het hele jaar door verhuren, maar daarmee bereikt u geen optimaal rendement. Er moet een balans worden gevonden tussen de prijs en de vraag in een week. Bij het bepalen van de weekprijs spelen de volgende factoren een grote rol:

Locatie van uw vakantiehuis

De locatie is een heel belangrijke factor voor gasten. Sommige gasten willen wat verder van het centrum verblijven, andere zo dichtbij mogelijk. Maar elke gast wil in een prettige en veilige omgeving verblijven met de nodige faciliteiten bij de hand. Twee vergelijkbare vakantiehuizen kunnen tot wel 25% in prijs verschillen, alleen al vanwege verschillende locaties. Ook een strand in de buurt van een vakantiehuis heeft vaak grote invloed op de verhuurprijs. Hoe dichter uw vakantiewoning bij een strand is gelegen, hoe hoger de prijs die gasten bereid zijn om neer te leggen. Heeft u bijvoorbeeld eenzelfde type vakantiewoning, maar ligt de ene op 200 meter van het strand ligt en de andere op drie kilometer, dan kan het prijsverschil tot wel 25% bedragen. Uitzicht op zee kan de prijs nog eens verder verhogen.

Grootte van uw vakantiehuis

De huurprijs stijgt naarmate het huis meer vierkante meters, slaapkamers, badkamers en slaapplaatsen heeft. Als uw vakantiehuis veel slaapkamers biedt, kunt u het aan meerdere families tegelijk verhuren, zolang ze elk hun eigen leefruimte en badkamers hebben. De vuistregel is dat de prijs stijgt met 5-7% voor elke extra slaapkamer.

Voorzieningen in uw vakantiehuis

Het is een beetje een open deur, maar: hoe luxer de vakantiewoning, hoe hoger de prijs. Zwembad, bubbelbad, sauna, satelliet-tv, internet, vaatwasser en een wasmachine zijn allemaal voorzieningen die de verhuurprijs kunnen verhogen.

Kwaliteit van uw huis

De leeftijd en algemene staat van het huis zijn ook erg belangrijk voor het bepalen van de huurprijs. Over het algemeen zijn gasten bereid meer te betalen voor een modern of recentelijk gerenoveerd vakantiehuis. Maar er is ook vraag naar oudere, knussere huizen, zolang deze goed onderhouden zijn.

Seizoen

De vraag schommelt gedurende het jaar. In het hoogseizoen, dus tijdens de zomer, schoolvakanties of juist winter(sport) periode, kunt u meer vragen dan tijdens het laagseizoen. De weekprijs is altijd sterk afhankelijk van het moment waarop u uw vakantiehuis aanbiedt voor de verhuur.

Evenementen

Als er een evenement wordt georganiseerd in de buurt van uw vakantiewoning, is het goed mogelijk dat dit invloed heeft op de vraag en dus ook op de prijs. Als er bijvoorbeeld in de buurt een sportwedstrijd plaatsvindt, een festival of een ander soort evenement, kan dit zorgen voor een toenemende vraag en u kunt op dat moment de verhuurprijs verhogen.

Dynamische prijzen

Belvilla maakt gebruik van dynamische prijzen, ook wel flexibele prijsstelling genoemd. Met deze aanpak wordt de prijs berekend aan de hand van historische gegevens, zoekwoorden op internet, gegevens over de markt en de concurrentie, analyses en kunstmatige intelligentie. Met dynamische prijzen wordt de verhuurprijs voor uw vakantiehuis zo ingesteld dat deze automatisch wordt aangepast aan de actuele marktwaarde. Op die manier concurreert u altijd met de verhuurprijzen van andere vakantiehuizen bij u in de omgeving. De prijs daalt overigens nooit verder dan het vooraf met u afgesproken maximale bedrag.

Moment van betaling huursom

U ontvangt het volledige verhuurbedrag altijd binnen twee weken vóór aankomst van de gast -  met uitzondering van last minute boekingen-. Dit betekent dat u de volledige huursom op uw bankrekening heeft staan voordat de gasten hun intrek nemen in uw huis. In geval van een last-minute boeking maakt Belvilla de huursom zo snel mogelijk over. Zo bent u ervan verzekerd dat u de betalingen steeds op tijd ontvangt. Als de boeking wordt geannuleerd, krijgt u tot wel 100% vergoed.

Ook goed om te weten is dat gasten verplicht een schadeverzekering afsluiten bij elke boeking. Op deze manier is uw huis automatisch verzekerd voor een bedrag van maximaal €15.000, mocht er schade worden veroorzaakt door een gast. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken wanneer u uw vakantiehuis verhuurt.

Huurprijs

Al tijdens de contractbesprekingen maken we samen afspraken over de huurprijs. Door te verhuren via Belvilla hoeft u zelf niets te doen aan promotie. Wij verzorgen wekelijkse nieuwsbrieven voor miljoenen potentiële gasten, maken reclame op radio en tv. Staan op beurzen door heel Europa en adverteren uw huis op professionele wijze op onze eigen website en bij meer dan 2.000 andere vakantiehuizen aanbieders.

De som die u op uw rekening wordt gestort is wat u zelf mag houden. U hoeft niet achteraf nog een bedrag aan ons terug te betalen.

Belasting over uw verhuurinkomsten

Vaak dient u belasting over uw verhuurinkomsten te betalen. Als u overweegt uw huis te verhuren, is het belangrijk dat u rekening houdt met deze belastingen. Als u meer wilt weten over welke belastingen u moet betalen over uw huurinkomsten, neemt u het beste contact op met een belastingadviseur.

De voordelen van verhuren via Belvilla

Wanneer u verhuurt met Belvilla, geniet u direct van vele voordelen. Uw vakantiehuis online zetten via Belvilla betekent gelijk dat miljoenen vakantiegangers uw vakantiewoning ook kunnen boeken bij meer dan 2.000 andere boekingssites, zoals Booking.com, HomeAway en Airbnb. Als huiseigenaar heeft u het voordeel dat u alles vanuit één centrale plaats kunt beheren: uw persoonlijke account ‘Mijn Belvilla’. Als u via dit online platform de beschikbaarheid van uw vakantiehuis wijzigt, wordt dit automatisch aangepast op alle boekingssites. Zo voorkomt u dubbele boekingen en dus gedoe. Met Belvilla kunt u uw vakantiehuis zonder kopzorgen verhuren.

Geef hier uw e-mailadres door om meer informatie te ontvangen.

Wij zijn er om u te helpen

Vragen? Wij helpen u graag

icon message
0800 - 29587
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur